Herstel na Corona / Covid 19

Halotherapie kan de luchtwegen helpen na Corona

Heb je Corona ofwel het Covid 19 virus gehad, dan kan het zijn dat je er na nog steeds last hebt van je luchtwegen zoals aanhoudende vermoeidheid maar ook van benauwdheid en een blijvende hoest of pijn in je longen. Het Covid 19 virus laat na genezing vaak sporen achter in de luchtwegen die er voor zorgen dat je ademhaling en je conditie niet op peil komen.

Halotherapie is er voor klachten aan de luchtwegen, dit gaat van een simpele verkoudheid tot ernstige COPD. Mensen met deze klachten hebben na het ondergaan van een kuur Halotherapie aanzienlijk meer lucht waardoor ook de conditie weer vooruit gaat.

Als je dus Corona hebt gehad en nog steeds last hebt van je luchtwegen en een slechte conditie waardoor je na drie traptreden al buiten adem bent, kan je overwegen om te starten met Halotherapie. Wij verwachten dat dit een goede uitwerking heeft op de luchtwegen en overgebleven sporen kan aanpakken.

Halotherapie kan dus een goede aanvulling zijn tijdens je revalidatie van het Corona virus. Bij ernstige klachten moet je niet alleen Halotherapie doen, doe dit als aanvulling op de fysiotherapie en eventueel andere therapieën die een arts heeft voorgeschreven.

Halotherapie kan de luchtwegen helpen na een corona infectie

De grote voordelen van Halotherapie is dat het de luchtwegen reinigt, het doodt bacteriën en activeert de natuurlijke werking van je longen en luchtwegenen, daarbaast geeft het ook een boost geeft aan het immuunsysteem. Zodra je weer beter kunt ademhalen krijg je meer zuurstof in je bloed en ben je dus in staat beter te functioneren en zal je conditie toenemen.

Zodra je conditie toeneemt en het zout bacteriën heeft weten te doden krijg je meer zuurstof en dus ook energie en zal het immuunsysteem ontstekingen en virussen beter te lijf kunnen gaan, waardoor je minder kans hebt dat deze virussen weer toeslaan. Dit werkt al bij een gewone verkoudheid maar kan ook zeker positieve uitwerkingen hebben bij mensen die last hebben van de naweeën van het corona virus of mensen die lijden aan Long Covid.

Hoe vaak zou je moeten komen?

Afhankelijk van de klachten en de leeftijd ligt het gemiddelde tussen de 20 en 30 sessies. Wanneer je start met zouttherapie is het raadzaam 2 á 3 keer per week te komen. Daarna is het aan te raden om minimaal 1 keer per maand vervolgsessies aan te houden om je longen schoon te houden.

Onze sessies zijn 10 minuten of 20 minuten. Afhankelijk van de klachten kies je de tijdsduur. Je verblijft dan in een sfeervolle zoutkamer waarin je heerlijk kunt ontspannen in een comfortabele stoel. Bij elke ademhaling dringen telkens minuscuul kleine zoutdeeltjes de luchtwegen binnen en zorgen voor het geneeskrachtige effect van halotherapie.

Mocht je nog vragen hebben na het lezen van deze informatie over de behandelingen die je bij ons in de zoutkamer kan ondergaan, klik op de knop, we helpen je graag verder.
Halotherapie heeft GEEN genezende werking en kan medicijnen niet vervangen. Het kan klachten aan luchtwegen en de huid in de meeste gevallen aanzienlijk verlichten, sommige klachten verdwijnen wel voor een langere tijd.
Je kan halotherapie ook preventief inzetten tegen terugkerende luchtweg- en huidklachten.
© De Zoutgrot - Zoutkamer Zwijndrecht. Alle rechten voorbehouden. | Sitemap